Vanđelić pojasnio zašto više ne želi biti šef Fonda za obnovu: ‘Prvo ćemo razgovarati o transparentnosti, onda o nekonstrukcijskoj obnovi’

26. studenoga 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Vanđelić pojasnio zašto više ne želi biti šef Fonda za obnovu: ‘Prvo ćemo razgovarati o transparentnosti, onda o nekonstrukcijskoj obnovi’

Photo: Željko Lukunić /PIXSELL


Na konferenciji za medije u organizaciji Fonda za obnovu ravnatelj Damir Vanđelić predstaviti će redovito izvješće o radu Fonda za obnovu.

Kako je najavljeno Vanđelić bi na današnjoj konferenciji trebao navestii razloge svoje ostavke na mjestu prvog čovjeka Fonda. Uz njega će, na konferenciji za medije u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, govoriti i Vuk Vuković ispred Instituta sinergije znanosti i društva te Martina Puljko iz tvrtke GDI.

“Prvo ćemo razgovarati o transparentnosti, onda o nekonstrukcijskoj obnovi, da vidite koje je Fond tu napore napravio”, rekao je Vanđelić, javljaju vijesti.hr

Zatim je predao riječ Vuku Vukoviću.

“Ideja je da se prikaže svaka kuna potrošena u Fondu. To će se sve vidjeti u aplikaciji. Drugi standard je transparentnost samog Fonda, a tu su i interni troškovi Fonda. Treće je jednostavnost prikaza prema javnosti”, kazao je Vuković.

“Uspjeli smo postići potpunu transparentnost Fonda prema javnosti. Time se preliminarno sprječava svaka mogućnost korupcije jer će svaki trošak biti vidljiv javnosti i novinarima”, dodao je.

“Prvi korak je da je Fond to objavio, ali glavni korak je onaj koji moramo napraviti svi mi, vi kao mediji i mi kao građani. U svemu tome poštujemo standarde koje nameće EU, ali i sam zakon”, nastavio je.

Vuković je naglasio kako je Fond time postao prvo tijelo javne vlasti koje se na ovaj način otvara prema javnosti.