Vanđelić: ‘Ostavku sam podnio jer je moj posao završen’

26. studenoga 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Vanđelić: ‘Ostavku sam podnio jer je moj posao završen’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL


Ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić izjavio je u petak da je podnio jostavku na to mjesto, jer je njegov posao ustroja Fonda završen, što je bio i prvotnih dogovor od kada je angažiran na toj funkciji. “Od samog početka, takav je bio dogovor kada sam bio zamoljen da ustrojim Fond. Rečeno je da će moj posao završiti kada je Fond ustrojen i efikasan. Fond je sada dovoljno efikasan”, rekao je Vanđelić na konferenciji za medije otkrivši razloge svoje ostavke.

Istaknuo je da je Fond sada, gotovo godinu dana od osnivanja, u potpuno transparentna, antikoruptivna i efikasna agencija, u kojoj su provedeni svi nužni procesi kako bi ga se postavilo na noge te da je time njegov posao završen.

Vanđelić je jučer ministru graditeljstva i prostornog uređenja Damiru Horvatu podnio ostavku, a s mjesta ravnatelja otići će krajem prosinca.

“Ja još ostajem raditi do kraja prosinca”, najavio je Vanđelić dodavši da će do tada biti završen i natječaj za zamjenika ravnatelja Fonda za obnovu. Smatra kako je “dao sve u obnovu Zagreba”, te je taj zadatak shvatio kao osobnu borbu za bolju Hrvatsku.

Izrazio je uvjerenje da unutar Fonda ima dovoljno kvalitetnih kadrova koji će ga moći zamijeniti na tom mjestu, te najavio kako će na dispoziciji novom ravnatelju ostati bez naknade dok se nova osoba na uhoda na tom mjestu. (Hina)