Dekan splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) Srdjan Podrug umro je u 51. godini života u KBC-u Split, doznaje se u ponedjeljak iz kruga obitelji.

Podrug je od 2011. godine bio dekan splitskog FESB-a, treći mandat mu je tekao od 2020.. Na tom je fakultetu i diplomirao 1994. godine na studiju strojarstva. Tijekom studiranja dobio je tri rektorove nagrade. Magistrirao je u Zagrebu, a doktorirao je na FESB-u na kojem je bio zaposlen od 1995. godine.

Od dekana se FESB oprostio na svojim internetskim stranicama, a u objavi se ističe da je dr. Podrug doista bio dobri duh fakulteta, još otkako je kao brucoš prvi put kročio u zgradu prije tridesetak godina.

“O njegovoj veličini, omiljenosti i ugledu kojeg je uživao među svojim kolegama dovoljno govori činjenica da je jedini u povijesti ovog Fakulteta kojemu je uspjelo, nakon dva odrađena mandata na mjestu dekana, ponovno biti izabran za čelnika ove ustanove. Svoj posljednji mandat, na žalost, neće imati priliku završiti… Njegova osobnost, entuzijazam i predanost kojom je pristupao svakom poslu, ostaju trajni zalog i utabana staza za sve one koji će nastaviti kročiti njegovim putem”, stoji u objavi FESB-a.