U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 677 novooboljelih osoba, a trenutno je 3578 aktivnih slučajeva, objavio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Epidemiolozi Zavoda uspješno su kontaktirali 895 osoba, a  mjera samoizolacije izrečena je za 748 osoba.

Od 895 obrađenih pozitivnih osoba, 277 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 389 osoba su kontakti pozitivnih, tri su osobe doputovale iz Srbije, BiH i Slovenije, 41 osoba je štićenik ili djelatnik domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 83 osobe obrada je još u tijeku.

Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod tri osobe tijekom sportskih aktivnosti.

Petnaestero djece školske dobi u obradi je kod liječnika školske medicine. Kod devet osoba moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Liječnici obiteljske medicine završili su obradu za 57 osoba.

U pet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 11 korisnika, dvije nezdravstvene djelatnice i jednog zdravstvenog djelatnika te korisnika i djelatnice u jednoj ustanovi s posebnim uvjetima obrazovanja.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 12 učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 15 učenika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 235 učenika i osam nastavnika osnovnih te 251 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 28 osoba. (Hina)