U Zagrebu su u protekla 24 sata potvrđena 664 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je nastavak dosadašnjeg trenda, izvijestio je u petak gradski Stožer civilne zaštite.

U Zagrebu se i dalje nastavlja sličan trend s brojem novooboljelih,  istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jelač na konferenciji za novinare. U zagrebačkim zdravstvenim ustanovama pozitivno je 145 djelatnika, a 240 ih je u samoizolaciji. Sustav je opterećen i radi u epidemiološkim uvjetima, rekao je Jelač.

Na pitanje ima li dovoljno materijala za testiranje, zamjenica ravnatelja “Štampara” Sandra Šikić rekla  je da ih na mjestima gdje “Štampar” provodi testiranje ima dovoljno. Izvijestila je i da je u tom zavodu u protekla 24 sata  testirano 1070 osoba, od kojih su 485 bili pozitivni.

Među novozaraženima su 24 osobe koje su štićenici ili djelatnici domova za starije te je kod devetnaest djece školske dobi zabilježen pozitivan nalaz testiranja.

U domovima zdravlja i covid ambulantama 896 osoba je tražilo pomoć, u karanteni u Tomislavovom domu nalaze se 22 osobe. Stipo Mandić iz PU zagrebačke izvijestio je da su u protekla 24 sata zabilježena dva slučaja kršenja samoizolacije na kućnoj adresi.

Pod covid mjerama je trenutno u Zagrebu 12.322 osoba, od toga je 3850 liječenja na kućnoj adresi, a 8472 mjere su preventivne samoizolacije, rekao je Mandić. (Hina)