U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 650 novooboljelih osoba od Covida-19, a trenutno je 3727 aktivnih slučajeva, objavio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Epidemiolozi Zavoda uspješno su kontaktirali 664 osoba, a  mjera samoizolacije izrečena je za 957 osoba.

Od 664 obrađene pozitivne osobe, 238 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 289 osoba su kontakti oboljelih, osam je osoba doputovalo iz Rusije, Makedonije, Italije i Njemačke.

Devet osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 55 osoba obrada je još u tijeku. Kod 14 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom vjerskog događanja, a kod tri osobe tijekom sportskih aktivnosti. 19 djece školske dobi u obradi je kod liječnika školske medicine. Kod pet osoba moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja.

Liječnici obiteljske medicine završili su obradu 29 osoba.

U osam domova za starije i nemoćne osobe na zagrebačkom području u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 14 korisnika i jedne nezdravstvene djelatnice, a dva su korisnika preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 23 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 22 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 462 učenika i četiri nastavnika osnovnih te 389 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se 24 osobe. (Hina)