U Virovitici Covid pozitivna zdravstvena djelatnica, bila u samoizolaciji

31. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska U Virovitici Covid pozitivna zdravstvena djelatnica, bila u samoizolaciji

Pixabay


Zdravstvena djelatnica, koja je do sada bila u samoizolaciji, novozaražena je koronavirusom na području Virovitičko-podravske županije, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

O jučerašnjih uzoraka koji su bili poslani na testiranje, njih 42 su bili negativni, jedan je pozitivan, a na jednom uzorku će se ponoviti postupak, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Novozaražena zdravstvena djelatnica  je testirana prije povratka na posao, ima blage simptome bolesti, rekao je epidemiolog dr Miroslav Venus.

Na području Virovitičko-podravske županije iz zdravstvenog sustava trenutno je šest pozitivnih osoba. Dio njih zaražen je na svadbenim svečanostima, dio na godišnjim odmorima.

“Cijelo vrijeme od proboja virusa nastojimo maksimalno zaštiti domove zdravlja, Opću bolnicu Virovitica, Zavod za hitnu medicinu,  Zavod za javno zdravstvo i domove za starije i nemoćne, a onda se dogodi da nam pojedinci neodgovornim ponašanjem ugroze tu borbu“, rekao je dr Venus.

Ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević demantirao je kuloarske priče da je Odjel kirurgije zatvoren zbog prodora koronavirusa.

„Informacija da su pojedini odjeli zatvoreni nije točna”, rekao je Blažević. Dodao je da su samo napravili reorganizaciju posla u smislu rasporeda rada određenih djelatnika vezano za godišnje odmore da bi se proces rada odvijao nesmetano.

Od početka epidemije koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije 69 osoba su se zarazile Covidom-19.

Od toga trenutno je 32-oje aktivnih slučajeva, 36 osoba se oporavilo, dok je jedna osoba umrla.

(Hina)

Facebook Comments