U Tomaševićevu stožeru slavljeničko raspoloženje

30. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska U Tomaševićevu stožeru slavljeničko raspoloženje

Marko Lukunic/PIXSELL


Pobjednički rezultat drugog kruga izbora, na kojima je za novog gradonačelnika Zagreba izabran Tomislav Tomašević, u stožeru platforme Možemo! i partnera dočekan je u nedjelju u ležernom i slavljeničkom raspoloženju.

Izborni stožer, smješten na platou Muzeja suvremene umjetnosti, okupio je zbog epidemioloških razloga više novinara nego samih članova platforme Možemo! i partnera, no njih dvadesetak nije skrivalo veselje.

Nakon što su već prve izlazne ankete pokazale pobjedu, članovi zeleno-lijeve koalicije prve rezultate DIP-a u 20 sati dočekali su zagrljeni.

Hladno pivo, Oliver Dragojević, Arsen Dedić, TBF, Queen, slušali su se između praćenja televizijskih prijenosa. Uz ples među članovima zeleno-lijeve koalicije pala je pokoja suza radosnica.

Na pozornici s koje je Tomašević poslao prve riječi kao novi gradonačelnik, bile su obješene četiri zastave, uz hrvatsku i zagrebačku i zastava Europske unije, ali i zastava duginih boja.

Novi gradonačelnik Zagreba rezultate je dočekao u stožeru uz članove uže obitelji, suprugu, oca, majku i brata. Nakon pobjedničkog govora Tomašević  je zaplesao, novinarima je pokazao i bedž s natpisom grada Zagreba.

Tomašević je izjavio da će izbornu pobjedu proslaviti večeras, ali kratko, jer ga sutra očekuju sastanci, a krajem tjedna i službena primopredaja vlasti.

(Hina)

Facebook Comments