Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u srijedu je sa Zajednicom ponuditelja tri sisačke građevinske tvrtke, potpisala 2,4 milijuna eura vrijedan ugovor o gradnji dviju zgrade s ukupno 30 stanova iz programa POS-a u sisačkoj gradskoj četvrti Zeleni brijeg.

Planirani početak izgradnje je tijekom ožujka,  a ugovoreni rok izgradnje je 400 kalendarskih dana, što znači da bi u ljeto 2024. godine stanovi trebali biti na raspolaganju mladim sisačkim obiteljima.

To je dobra vijest za 30 obitelji s liste prioriteta na kojoj su 63 sisačke mlade obitelji,  nakon što je Grad Sisak odlukom o sufinanciranju izgradnje omogućio sklapanje ugovora.  Ponude pristigle na ponovljeno nadmetanje za izgradnju POS-ovih stanova na Zelenom brijegu bile su 180 tisuća eura više od vrijednosti koju je APN planirao temeljem etalonske cijene izgradnje. Stoga je odluka Grada Siska o sufinanciranju bio jedini način kako se taj, za grad važan projekt, ne bi odgađao.

Već je ranije Grad Sisak darovao građevinsko zemljište za izgradnju POS-ovih stanova i preuzeo trošak opremanja komunalnom infrastrukturom i priključcima kako bi omogućio što jeftiniju izgradnju  stanova na Zelenom brijegu i najnižu moguću cijenu za kupce.

Zajednica ponuditelja, koju čine tvrtke Radanović d.o.o., Tehning građenje – građevinski obrt Igora Radiševića i Tehnogradnja Sisak d.o.o., očekuje kako će zadovoljiti planirane rokove izgradnje.