Organiziranom akcijom cijepljenja u riječkom Centru Zamet u nedjelju je nastavljeno cijepljenje djece uzrasta od 12 do 18 godina te je cijepljeno 10-ak dječaka i djevojčica.

Djeca su u nedjelju cijepljena cjepivom Pfizer, a došla su u pratnji roditelja.

Voditeljica Odjela školske i sveučilišne medicine županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Dragaš Zubalj izjavila je da su liječnici školske medicine poslali  obavijest školama, s pozivom za cijepljenje djece, ponajprije kroničnih bolesnika.

“Vjerujem da će odaziv biti sve veći, iako je dosta mladih, koji su stariji od 16 godina već procijepljeno. Pokrenuli smo aktivnost koja doprinosi općoj zaštiti naših stanovnika jer znamo da se kolektivni imunitet stječe kada se cijepi veći udjel populacije,” rekla je Nataša Dragaš Zubalj.

Istaknula je kako je prioritet cijepiti djecu s kroničnim bolestima, ali je pozvala i roditelje zdrave djece da se odazovu i cjepivom zaštite djecu, a tako i ostale članove obitelji.

Roditelji mogu prijaviti djecu za cijepljenje kod liječnika školske medicine ili izravno u županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

(Hina)