U Ogulinu dva mlađa muškarca pozitivna na koronavirus; drive in testiranje ponovno aktivirano

29. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska U Ogulinu dva mlađa muškarca pozitivna na koronavirus; drive in testiranje ponovno aktivirano

Fto: Matija Habljak/PIXSELL


U Karlovačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, a riječ je o mlađim muškarcima iz Ogulina, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Uz dva subotnja slučaja iz Karlovca sada je ukupno četvero oboljelih, svi imaju blažu kliničku sliku i nalaze se na kućnom liječenju u samoizolaciji. Pod mjerama samoizolacije trenutno su 64 osobe, najveći broj ih je iz Ogulina s obzirom na to da je jedan od dvojice oboljelih Ogulinaca konobar.

U Županiji su postrožene i neke epidemiološke mjere pa su tako u bolnicama u Karlovcu i Ogulinu od jučer zabranjene posjete. Pregledi u specijalističkim ambulantama se odvijaju normalno, po unaprijed zakazanim terminima.

Zabranjeni su i posjeti u domovima za starije i nemoćne i obiteljskim domovima na području Karlovačke županije. Nošenje maski obvezno je prilikom posjete zdravstvenim ustanovama, a moraju ih nositi i zdravstveni djelatnici.

Prema Odluci Nacionalnog stožera, nošenje maski u javnom prijevozu obvezno je od 24. lipnja pa su ih vozači, ostali zaposlenici i putnici dužni koristiti. Drive in testiranje u OB Karlovac ponovno je aktivirano, a testiranja su organizirana i u Ogulinu.

(Hina)