Od covida-19 je u Ličko-senjskoj županiji jedna osoba (76) umrla i to u gospićkom Domu za starije i nemoćne, a kod 20 je osoba u posljednja 24 sata potvrđena zaraza novim koronavirusom, priopćio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Od novooboljelih osam ih je iz Gospića, pet iz Senja, četiri iz Otočca, dvoje iz Korenice i jedan iz Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno su oboljele 662 osobe, 120 je aktivnih slučajeva, 516 izliječenih, a 26 osoba je umrlo.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 68 osoba.

U samoizolaciji je 286 ljudi.

U Karlovcu u nedjelju 66 novih slučajeva zaraze, četvero umrlih

U nedjelju je u evidenciju oboljelih od covida-19 u Karlovačkoj županiji upisano 66 novih slučajeva zaraze, a četiri su osobe umrle, tri u karlovačkoj i jedna u ogulinskoj bolnici, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Karlovcu su umrle dvije žene u dobi od 83 i 86 godina i muškarac od 80 godina, a u Ogulinu jedan 90-godišnjak.

Covid-19 potvrđen je za 31 osobu iz Karlovca, kod 15 iz Ogulina, iz Barilovića i Duge Rese kod njih četiri, Ozlja tri, Netretića dva, a po jedan je novi slučaj u Draganiću, Vojniću, Plaškom, Josipdolu, Ribniku, Bosiljevu i Generalskom Stolu.

U OB Karlovac se na bolničkom liječenju nalaze 44 pacijenta, dva pacijenta su na respiratoru, četiri su novoprimljena, jedan otpušten sa bolničkog liječenja, a tri su na žalost umrla. Umrle su dvije žene u dobi od 83 i 86 godina te 80-godišnji muškarac.

U samoizolaciji se nalazi ukupno 43 zaposlenika bolnice od kojih 32 zdravstvena i 11 nezdravstvenih.

U samoizolaciji je 30 djelatnika bolnice, a ukupno gledajući u samoizolaciji su 602 osobe.

Jedan je noćni klub u Karlovcu dobio prekršajni nalog zbog nepoštivanja protuepidemijskih mjera, a nadzor su obavili inspektori Stožera Civilne zaštite u čijem su timu bili i inspektori Državnog inspektorata i policijski službenici.

Nadzor je obavljen i nad više karlovačkih kafića, ali nisu utvrđene nepravilnosti ili prekoračenja radnog vremena.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji od covida-19 oboljelo 1.619 ljudi, a 31 je osoba umrla.

(Hina)