U Lici i Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg, na pojedinim područjima magla je vrlo gusta, a zbog jakog vjetra na snazi su zabrane i ograničenja na dionicama autocesta i cesta, upozoravaju u subotu navečer iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3) te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće (DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu kao i osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Jak vjetar puše na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Baričević te se vozi uz ograničenje brzine.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na dijelu cesta u Lici.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan.

HAK vozače poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Stinica-Mišnjak i Prizna-Žigljen.