Unatoč prestanku oborina, vodostaji Korane i Kupe su u laganom porastu; u 18 sati iznosili su po 844 centimetra pa je u Karlovcu na snazi izvanredno stanje obrane od poplava, što se proglašava kad vodostaj Kupe prijeđe 830, a Korane 780 centimetara.

U obrani od poplava su organizirani vatrogasci, vojska, volonteri i druge snage.

Slatkovodni akvarij “Aquatika” je zaštićen zečjim nasipima i ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš je rekla Hini da ne očekuje veće probleme.

“Imamo dežurne u objektu i nemamo materijalne štete. Smatramo da ribe nisu ugrožene”, navela je i dodala da je akvarij do daljnjeg zatvoren za posjete.

Zoran Pavlović iz Hrvatskih voda je rekao Hini za povratka iz Ogulina da je stanje u tom gradu stabilno, da je Dobra u Đulinom ponoru i ne očekuje se da se izlije.

“Vodostaji u Karlovcu su pri vrhu i može se mijenjati još koji centimetar više ili niže. Ako ne bude oborina, situacija će biti stabilna”, procijenio je Pavlović.

Gradonačelnik Damir Mandić je za Hinu rekao da se vremenske prognoze mijenjaju i tijekom dana i da u Ogulinu pada kiša koja bi Dobrom došla do Kupe, pa ne očekuje pad vodostaja u idućih dan ili dva.

Rekao je da je najgore u nebranjenom dijelu uz Kupu “gdje nisu dovršeni nasipi za obranu od poplava i da je angažirano 200 lokalnih ljudi, državna intervencijska postrojba iz Rijeke, deset pumpi s timovima za upravljanje, vatrogasci iz Zagreba, odnosno županija koje nisu pogođeni poplavama.”

“Najveći dio njih vodi brigu o zaobalnim vodama”, rekao je gradonačelnik i dodao da je voda ušla u dvadesetak kuća.