U Hrvatskoj 8464 osobe u samoizolaciji zbog koronavirusa, čak 174 osobe zatečene u kršenju samoizolacije

16. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska U Hrvatskoj 8464 osobe u samoizolaciji zbog koronavirusa, čak 174 osobe zatečene u kršenju samoizolacije

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL


Zabilježeno je sedam novozaraženih osoba zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Istovremeno, 8464 osobe su u samoizolaciji zbog, rekao je u ponedjeljak ujutro na konferenciji za medije Kriznog stožera ministar zdravstva Vili Beroš.

Kako je kazao, ministar unutarnjih poslova, Davor Bošnjaković, 174 osobe zatečene su u kršenju samoizolacije te je nešto više od 40 kažnjeno zbog toga. Dodao je da nije cilj kažnjavanje, međutim za one koji se ne mogu sami odgovorno ponašati, postoje mehanizmi kako da ih se na to natjera, objasnio je.

Epidemiolog Krunoslav Capak kazao je da je bitno da se održava balans između dobre epidemiološke situacije i oštrine i širine mjera.

– Ne bi bilo dobro da sve zatvorimo, život bi stao i stvari ne bi mogle funkcionirati. Mi epidemiolozi moramo predlagati dnevno Stožeru i Vladi mjere za koje mislimo da su prioritetne – kazao je. Inače, trenutno je u Hrvatskoj zaražno 56 osoba.

Također, od ponedjeljka su postrožene mjere ulaza u Vinogradsku bolnicu u Zagrebu. Osim postavljanja ograde na ulazu u Bolnicu Sestra Milosrdnica je osiguranje te veliki broj bolničara koji provjeravaju građane koje žele ući u bolnicu.

Veliki broj posjetitelja udaljava se iz kruga bolnice.

 

 

Facebook Comments