Tri teške bolesnice umrle; S Rebra otkrili kako je došlo do proboja koronavirusa

27. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Tri teške bolesnice umrle; S Rebra otkrili kako je došlo do proboja koronavirusa

Foto: Željko LukuniĆ/PIXSELL


Na Odjelu hematologije KBC-a Zagreb, gdje se liječe teško bolesni pacijenti, prošlog tjedna dogodio se proboj koronavirusa.

“U razdoblju od 18.1 do 24.1. na Zavodu za hematologiju COVID-19 infekcija dijagnosticirana je u 15 hospitaliziranih bolesnika”, potvrdili su RTL.hr-u iz KBC-a Zagreb. Nisu im tada odgovorili na pitanja kako je došlo do zaraze i u kojem su stanju zaraženi pacijenti.

U odgovoru koji potpisuju ravnatelj KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušić i prof. dr. sc. Igor Aurer, pročelnik Zavoda za hematologiju Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb, pojasnili su stanje pacijenata, ali i odgovorili na nekoliko važnih pitanja.

“Na Zavodu za hematologiju Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb umrle su tri bolesnice koje su bile u terminalnim fazama svojih teških hematoloških bolesti. Loš ishod je bio očekivan i prije nego se utvrdila infekcija SARS-CoV-2 virusom. Jedan bolesnik također u terminalnoj fazi bolesti, po saznanju da je pozitivan na SARS-CoV-2 virus, premješten je u COVID odjel OB Pula. Ostali bolesnici SARS-CoV-2 pozitivni, njih ukupno sedam, premješteni su u COVID odjel KBC-a Zagreb, u KB Dubravu (2), a kući je otpušteno dvoje bolesnika”, poručuju dr. Ćorušić i dr. Aurer.

Facebook Comments