Tjedan dana bez novozaraženih: “Opuštanja nema”

2. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Tjedan dana bez novozaraženih: “Opuštanja nema”

Pixabay


U Istarskoj županiji u nedjelju, nakon tjedan dana, nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom, a u međuvremenu je izliječeno 14 osoba, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 106 uzoraka briseva na COVID-19 i svi su negativni te nema novozaraženih. U međuvremenu je izliječeno 14 osoba dok se u mjerama samoizolacije trenutno nalazi 191 osoba” – izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

“Sustav odlično funkcionira, imali smo neke pojedinačne proboje korone i nekoliko žarišta, no sve je pravovremeno sanirano. Međutim ovo povoljno stanje može se u kratkom vremenu pogoršati ako se građani ne pridržavaju pravila, uputa i preporuka našeg Stožera” – naglasio je Kozlevac dodavši kako je i trend izliječenih dobar kao i osoba u samoizolaciji. Prije prije dva dana bilo ih 216, u subotu 197, a u nedjelju je u samoizolaciji u Istri bila 191 osoba .

Trenutno je 101 korona pozitivna osoba, od čega ih je 79 u samoizolaciji, a 22 u Općoj bolnici Pula. Nijedna osoba nije na respiratoru i većina ih ima stabilnu kliničku sliku.

“Opuštanja nema, tražimo odgovornost pod svaku cijenu. Kad se tako ponašamo, dobri će nas rezultati nagraditi” – poručio je Kozlevac.

(Hina)