Sve izglednije nove strože mjere, Stožer ih planira uvesti i prije kraja mjeseca

21. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Sve izglednije nove strože mjere, Stožer ih planira uvesti i prije kraja mjeseca

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Čini se da Hrvatsku čekaju nove, strože mjere u borbi protiv koronavirusa, pišu vijesti.hr.

Pripremaju se nove mjere, koje bi trebale stupiti na snagu i prije nego što isteknu trenutačne mjere, a za koje je najavljeno da će trajati do 31. srpnja, doznaje Jutarnji od izvora bliskog Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Govorka se da se pooštravanje najvjerojatnije odnosi na okupljanja koja se smatraju najrizičnijima za prijenos virusa.

Prije nekoliko dana cijela obala stavljena je ‘u narančasto’, što je svojevrsno upozorenje, nakon čega je Stožer odlučio krenuti u smjeru pooštravanja kako bi sezona trajala što dulje.

Plan je da se pokušaju spriječiti velika žarišta, jer bi to gotovo automatizmom dovelo do stavljanja Hrvatske u crveno i samim time bismo postali epidemiološki nepoželjna destinacija.

Dodatan strah predstavlja i potpuno otvaranje Velike Britanije, koja unatoč visokom postotku cijepljenih bilježi znatan porast oboljelih.

Britanski turisti više neće moći prijeći granicu ako se nisu testirali, a za razliku od trenutačne prakse kad se testiraju samo oni koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli covid, uvest će se obaveza testiranja i za cijepljene.

Facebook Comments