Studenti HKS-a volontirali na potresom pogođenom području

22. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Studenti HKS-a volontirali na potresom pogođenom području

Foto: HKS


U volonterskoj akciji koju je na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije pokrenulo Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) iz Zagreba, od 19.  do  22. siječnja sudjelovalo je 75 studenata volontera s tog Sveučilišta, priopćeno je u petak iz HKS-a.

Akciju pod imenom ‘Moj dan za potresom pogođenu braću i sestre’ organizirao je sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo zajedno sa studentima volonterima HKS-a.

U akciji je sudjelovalo 75 studenata volontera s Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Prijevoz od Zagreba na potresom pogođena područja besplatno je osigurao autobusni prijevoznik Samoborček, navodi se u priopćenju.

Volonteri HKS-a su radili u Caritasu Sisačke biskupije zajedno s drugim volonterima. Njihova je zadaća bila sortirati, posložiti, utovariti i istovariti humanitarnu pomoć.

Rektor HKS-a  dr. Željko Tanjić, pročelnica Odjela za sestrinstvo prof. Marta Čivljak i sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo  20. siječnja posjetili su u Caritasu Sisačke biskupije studente volontere kao i studente HKS-a i njihove obitelji  u mjestima Gora, Strašnik, Brest Pokupski, Petrinja i Sisak. Na kraju obilaska susreli su se s mjesnim biskupom  mons. Vladom Košićem koji je zahvalio što su studenti volonteri HKS-a ovaj tjedan bezrezervno poklonili svoje vrijeme i entuzijazam stanovništvu stradale  županije, naveli su iz HKS-a.

(Hina)

Facebook Comments