Stožer pojasnio nove mjere | Svadbe samo do ponoći!

15. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Stožer pojasnio nove mjere | Svadbe samo do ponoći!

Pixabay


Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije uputio je Stožeru civilne zaštite RH dopis u kojem traži pojašnjenje i službeni odgovor odnosi li se novo definirano radno vrijeme i na objekte u kojima se odvijaju svadbene svečanosti te ostale privatne proslave u društvenim domovima i sličnim privatnim prostorima.

Podsjetimo, Odlukom o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga koja je stupila na snagu 14. listopada između ostalog definirano je i radno vrijeme objekata od 6.00 do 24.00 sati.

Stožer civilne zaštite RH potvrđuje kako se Odluka odnosi na sve ugostiteljske objekte i na sve pružatelje ugostiteljskih usluga, kao i na organizaciju svadbenih svečanosti.

Napominju kako je i u posljednjim preporukama HZJZ-a navedeno da se svadbene svečanosti mogu održavati do 24,00 sata, odnosno da svadbena slavlja trebaju završiti do ponoći što je ujedno i kraj radnog vremena objekta u kojem je ono organizirano.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije stoga apelira na sugrađane da se pridržavaju odredbi spomenute Odluke te da i dalje odgovornim ponašanjem i primjenom svih propisanih epidemioloških mjera, doprinesu u suzbijanju širenja zaraze koronavirusa te na taj način zaštite svoje i zdravlje svojih obitelji.

Facebook Comments