Trgovački sud u Zagrebu je u stečajnom postupku nad Bujica Medijom j.d.o.o, tvrkom voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca, za 20. ožujka sazvao skupštinu vjerovnika gdje bi ih se trebalo izvijestiti o tijeku stečaja i stanju stečajne mase.

Sudski zaključak je uslijedio nakon što je stečajna upraviteljica u siječnju ponovila da Bujica Medija ne raspolaže unovčivom imovinom, ali i da je dio od oko 150.000 kuna duga naplativ od osobe kojoj je Bujanec dao pozajmicu.

U tom je izvješću bilo ponovljeno i da su na ročištu lani u srpnju ispitane utvrđene tražbine vjerovnika Bujice Medije koje su svrstane u prvi viši isplatni red u iznosu od gotovo 23.000 kuna i drugi viši isplatni red u iznosu od oko 152.000 kuna.

Kako stečajni dužnik ne raspolaže materijalnom imovinom koja bi bila unovčiva već isključivo financijskom u vidu pozajmice za koju je mogućnost naplate od dužnikovog dužnika upitna, sukladno odluci skupštine vjerovnika, stečajni upravitelj je provjerio ima li dužnikov dužnik u svom vlasništvu nekretnina ili pokretnina, navodilo se u izvješću.

No, provjerom javnih upisnika ustanovljeno je da Bujančev dužnik nije evidentiran kao vlasnik vozila ni kao nositelj prava na nekretninama, ističe se u dopisu stečajne upraviteljice Ivane Brebrić. Stoga se i zaključuje kako je ponovljen poziv, odnosno opomena zasad široj javnosti nepoznatom ”dužnikovom dužniku” radi dospjelog neplaćenog dugovanja.

Stečaj nad Bujančevom tvrtkom bio je pokrenut lani, a na temelju prijedloga Fine u kojem se ističe da je Bujica media krajem rujna pretprošle godine imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu većem od 180.000 kuna.

Prema sudskom rješenju, Bujančeva tvrtka duguje Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi gotovo 102.000 kuna, tvrtki Emporion usluge nešto više od 48.000 kuna, a i Financijska agencija (Fina) potražuje 1000 kuna.

Prema podacima iz sudskog registra, Bujica Media j.d.o.o za produkciju i usluge osnovana je u rujnu 2017. s deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište tvrtke je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor u sudskom registru naveden je Velimir Bujanec.