Stanje na našičkom području trenutačno dobro, voda se povlači

19. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Stanje na našičkom području trenutačno dobro, voda se povlači

Dubravka Petrić/PIXSELL


Stanje na našičkom području, gdje je nevrijeme praćeno obilnom kišom u ponedjeljka poslijepodne prozuročilo poplave, trenutačno je dobro i voda se povlači, izvijestili su predstavnici županijskoga Stožera civilne zaštite, lokalne samouprave i “Hrvatskih voda”.

Načelnik Županijskoga stožera i dožupan Mato Lukić nakon obilaska terena izjavio je novinarima kako je stanje na našićkom području za sada dobro, voda se povlači pa se nadaju da će biti sve u redu.

Istaknuo je da je u vrlo kratkom vremenu pala ogormna količina oborina, rekavši da su sve ekipe na terenu i čine sve što mogu.

Našički gradonačelnik Krešimir Kašuba ocijenio je kako je našičko područje pogodila elementarna nepogoda, jer je u roku od par sati pala velika količina oborina, što je prouzročilo poplave.

Također je istaknuo da su sve službe su na terenu, javna te dobrovoljne vatrogasne postrojbe iz Našica, ali i iz drugih gradova.

“Stanje je pod kontrolom, ali je puno šteta na obiteljskim kućama u kojima je razina poplavljenih voda jedan metar ili više”, rekao je Kašuba. Dodao je da oborine prestaju, razina vode se smanjuje pa gradonačelnik vjeruje da u narednim satima više neće biti opasnosti.

Direktor osječkoga vodno-gospodarskog odjela Hrvatskih voda Željko Kovačević ponovio je kako je u vrlo kratkom vremenu pala iznimno velika količina oborina ustvrdivši kako se je teško boriti protiv toga.

“Činimo sve što možemo da se stanje što prije dovede pod kontrolu. Optimisti smo, jer po našem sudu vodni val prolazi, pratit ćemo situaciju i u narednim satima činiti sve kako bismo prevenirali neke moguće neželjene posljedice za građane Našica i okolice”, poručio je Kovačević.

Rekao je kako su nepogodom posebno bila pogođena naselja Donja Motičina i Zoljan, što je sve iznenadilo jer na tom području do sada nije bilo poplavama ali, najavio je Kovačević, vidjet ćemo što u budućnosti možemo popraviti u tim naseljima kako bi se spriječile poplave.

(Hina)

Facebook Comments