STABILIZACIJA NA ZADARSKOM PODRUČJU Jedna novozaražena osoba, 389 osoba u samoizolaciji

30. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska STABILIZACIJA NA ZADARSKOM PODRUČJU Jedna novozaražena osoba, 389 osoba u samoizolaciji

Pixabay


Jednu covidom-19 zaraženu osobu u zadnja 24 sata bilježi Zadarska županija, a radi se o muškarcu koji se prema procjenama epidemiologa zarazio prilikom boravka izvan županije, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Stožera u priopćenju navode kako su ‘obrađeni’ svi kontakti tog zaraženog muškarca.

U samoizolaciji u ovom je trenutku ukupno 389 osoba, a u ponedjeljak su testirana 84 uzorka.

U protekla 24 sata zadarski policajci obavili su 52 provjere provođenja propisane samoizolacije i evidentirali dva kršenja te mjere.

Iako je postojala bojazan da bi Zadar mogao postati novo žarište jačeg širenja zaraze nakon što se koronavirus prije desetak dana pojavio na teniskom turniru Adria Tour, to se nije dogodilo, što pokazuju i podaci o broju oboljelih (jučer dvoje).

Naime, koronavirus se na turniru pojavio nakon što je zaraza potvrđena prvo bugarskom tenisaču Grigoru Dimitrovu, a pozitivnima su se nakon testiranja pokazali i hrvatski tenisač Borna Ćorić te treneri Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova.

Pozitivne testove imali su i Đoković te njegova supruga Jelena, petogodišnje dijete koje se s tenisačima družilo na privatnoj zabavi, HRT-ova novinarka Mirna Zidarić te legenda hrvatskog tenisa Goran Ivanišević.

(Hina)