Zbog srne koja je u ponedjeljak ujutro uočena na autocesti A1 između 43. i 44. kilometra (dionica Karlovac-Novigrad) Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače na dodatan oprez.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje pa HAK vozače moli za strpljenje i upozorava ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Kolona vozila u pokretu na autocesti A1 između čvora Jastrebarsko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika duga je oko dva kilometra.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju povodom Dana antifašističke borbe bit će 21.lipnja od 15 do 23 sata i 22. lipnja, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa HAK vozače ostalih vozila upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze na tu kategoriju sudionika u prometu.

Na graničnom prijelazu Maljevac osobna vozila na ulazu u zemlju čekaju do pola sata. Na izlazu iz zemlje na graničnom prijelazu Macelj kamioni čekaju do pola sata, a na Bregani dva sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.