Španjolska kraljica Letizia i supruga hrvatskog predsjednika Sanja Musić Milanović posjetile su u četvrtak polikliniku SUVAG gdje su im zaposlenici pokazali način rada s djecom.

Drugog dana službenog posjeta španjolskog kralja Filipa VI.  Hrvatskoj, kraljici Letiziji su prvo na multisenzoričkom igralištu SUVAG-a rehabilitatori s djecom predškolske dobi predstavili projekt “Živjeti zdravo u školi – poligoni za tjelesnu aktivnost”.

Kraljica i prva dama potom su obišle zgradu SUVAG-a gdje su im predstavljeni načini rada s djecom.

Ravnateljica SUVAG-a Katarina Pavičić Dokoza rekla je da je Letizia ostavila odličan dojam.

“Vrlo je jednostavna, vrlo pažljivo sluša i bila je uključena u sve segmente programa koji smo pokazali, ali istinski uključena”, izjavila je Pavičić Dokoza novinarima.

S jednom je djevojčicom kraljica razgovarala na španjolskom jeziku. “Kraljica je bila jako oduševljena našom korisnicom koja je prošla rehabilitaciju, a istovremeno je bila uključena u učenje stranog jezika. Bila je oduševljena da može tako divno govoriti španjolski jezik”, rekla je ravnateljica SUVAG-a.

Španjolski kralj Filip VI. i kraljica Letizija uz najviše su počasti dočekani u srijedu na zagrebačkom Pantovčaku na početku posjeta koji bi trebao potvrditi izuzetno dobre odnose dviju zemalja i dati poticaj za njihov daljnji razvoj u godini kada se obilježava 30. obljetnica od uspostave diplomatskih odnosa RH i Španjolske

Letizia bivša je novinarka, koju mnogi smatraju najljepšom i najelegantnijom među kraljicama, i uspoređuju ponekad s Britankom Kate Middleton, ne samo zbog izgleda nego i zbog uspješnog balansiranja obiteljskih i poslovnih obaveza.

Sukladno zakonu kralj i kraljica Španjolske, ustavne parlamentarne monarhije, ne daju intervjue, izjave novinarima, niti sudjeluju na konferencijama za medije.