Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Nove Bukovice, „Draganići“ i „Viktorovac“ iz Siska, najuspješnije su škole na osmom online kviz natjecanju „Koliko poznaješ Hrvatski sabor koje je održano u petak.

Prema preliminarnim rezultatima, od mogućih 90, OŠ Vladimira Nazora i OŠ Draganići osvojile su po 87 bodova, no škola iz Nove Bukovice brže je riješila kviz od škole iz Draganića, pa je zauzela prvo mjesto.

OŠ „Viktorovac“ iz Siska osvojila je 85 bodova, koliko i OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, ali joj je zbog brzine pripalo treće mjesto.

Sukladno Pravilima natjecanja, škole s istim brojem osvojenih bodova rangiraju su prema vremenu predaje testa, izvijestila je saborska Služba za građane, koja je organizirala kviz.

Peto je mjesto pripalo OŠ Đure Deželića iz Ivanić Grada (84 boda), šesto OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica (82), sedmo OŠ „Donja Dubrava“ (82), osmo OŠ „Stjepan Radić“ iz Božjakovine (82).

Sa po 80 osvojenih bodova na devetom i desetom mjestu su IV osnovna škola Bjelovar i OŠ Augusta Šenoe iz Zagreba, pokazuju preliminarni rezultati.

Na ovogodišnjem kviz natjecanju za osnovce, sudjelovali su učenici  osmih razreda iz 57 škola, ukupno 171 učenik.

Učenici su iz informatičkih učionica odgovarali na 30 pitanja u 30 minuta.

Prije dva tjedna kviz o poznavanju Hrvatskog sabora rješavali su srednjoškolci, najbolje su ga riješili učenici varaždinske Prve gimnazije.