Sastanak Vlade s predstavnicima Đure Đakovića; odobren program restrukturiranja

3. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Hrvatska Sastanak Vlade s predstavnicima Đure Đakovića; odobren program restrukturiranja

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL


Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je danas radni sastanak u Banskim dvorima s Pavelom Maroušekom, članom Uprave Đuro Đaković Grupe, Danijelom Marićem, predsjednikom Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila te Goranom Matanićem, članom Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila.

Tijekom sastanka obje su strane pozdravile donošenje odluke Europske komisije krajem prosinca 2021. godine, kojom je odobren Program restrukturiranja Đure Đakovića. Vlada je u proteklom razdoblju bila u intenzivnoj komunikaciji s predstavnicima Komisije te je ova odluka jasan znak da je plan za Đuro Đaković Grupu održiv.

Predsjednik Vlade Plenković kazao je da će Vlada kao i dosad činiti sve da pomogne opstanku Đure Đakovića te podupirati aktivnosti za restrukturiranje kompanije. Nakon faze kada su, uz pomoć Vlade, osigurana sredstva za plaće radnicima i nastavak proizvodnje, sada ulazimo u razdoblje stvaranja preduvjeta za dugoročnu održivost Đure Đakovića, uz potporu strateškog partnera iz Češke, poručio je Plenković.

Predstavnici društva Đuro Đaković prezentirali su svoje daljnje planove i proizvodne aktivnosti u narednom razdoblju. Plenković je najavio da će Vlada u kratkom roku dati konačno odobrenje Programa te usvojiti druge prateće dokumente čime će se stvoriti preduvjeti za učinkovitu provedbu procesa restrukturiranja.

Na sastanku su uz predsjednika Vlade sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić,  ministar obrane Mario Banožić te načelnik Sektora za naoružanje i opremu brigadir u MORH-u Davor Tretinjak.