Saborski zastupnik Branko Hrg: Ljudima koji branitelje u Savskoj nazivaju pijanicama treba zabraniti društveni rad // Župan Koren: Dok sam bio član HSS-a i župan Beljaku nije smetalo što smo u koaliciji s HDZ-om

24. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Saborski zastupnik Branko Hrg: Ljudima koji branitelje u Savskoj nazivaju pijanicama treba zabraniti društveni rad // Župan Koren: Dok sam bio član HSS-a i župan Beljaku nije smetalo što smo u koaliciji s HDZ-om


Programska skupština Gradske organizacije HSS-a Križevci i Općinske organizacije HSS-a Općine Kalnik održana je jučer na Kalniku.

U svom inspirativnom govoru šef HSS-a optužio je svoje bivše stranačke kolege da su uništili HSS. Posebno se osvrnuo na saborskog zastupnika Branka Hrga, kojeg čak nije htio spomenuti imenom.

– Govore nam da smo malo stranka koja ima samo tri posto na nacionalnoj razini, no zapitajte se onda zašto ja govorim u centralnom Dnevniku, ako smo toliko nebitni. Moj prethodnik, kojeg neću nazivati ni gospodinom, niti prezimenom, radio je toliko puno i bez učinka, da apsolutno nikome nije bio zanimljiv. – kazao je Beljak te dodao.

– Da su Marijana Petir, Hrg i Koren ostali u HSS-u, da nisu radili štetu, mi bi danas bili na 7-8 posto, a Marijana Petir da je šutjela bila bi u EU parlamentu. Nisam ja nju izbacio iz stranke, već je ona ta koja je mene napadala, jer je htjela preuzeti HSS – istaknuo je Beljak te optužio aktualnog župana Korena i Branka Hrga da su izdali HSS i doveli HDZ na vlast u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Komentar smo tražili od saborskog zastupnika Branka Hrga koji je kazao kako je predsjednik HSS-a često prepoznatljiv po naknadnoj pameti.

– Izjava gospodina Beljaka je u najmanju ruku nepromišljena. Da je razmišljao što govori onda ne bi iz stranke izašla najeminentnija imena HSS-a koja su 25 godina čuvali stranku. Samo da podsjetim da je nekada križevački HSS-a imao 300 do 500 ljudi. Koliko sam primjetio na održanoj skupštini broj se znatno smanjio, a bilo bi i još manje da čelni čovjek Županijskog SDP-a Mladen Kešer nije dovukao svoje ljude – kazao je Hrg.


– Činjenica je da se nitko normalan u Hrvatskoj danas ne može složiti sa Krešom Beljakom i njegovim suludim, bolesnim izjavama protiv hrvatskih građana, od Udbe, Bleiburga pa do toga da branitelje u Savskoj naziva grupicom pijanaca. Gdje je tome kraj. Takvim ljudima treba zabraniti društveni rad – zaključio je Hrg.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuo je kako je bio HSS-ov župan u dva mandata.

– Za vrijeme dok sam bio član HSS-a i župan isto smo bili u koaliciji s HDZ-om, a on je tada bio potpredsjednik stranke, no tada mu to nije bio problem. Mogu mu samo poručiti da smo ostali u stranci, njega ne bi bilo i danas bi HSS imao 15 posto na nacionalnoj razini – reternirao je župan.


Bivša europarlamentarka Marijana Petir kazala je kako je to već viđena “demokracija po Beljaku”.

– “Da je Marijana Petir šutjela, ne bih ju izbacio iz HSS-a.” Još jedna laž! Izbacio me je jer sam najavila kandidaturu na redovnim unutarstranačkim izborima za predsjednicu HSS-a kada je on izgubio parlamentarne izbore u koaliciji s SDP-om – pojasnila je Petir.

mm/prigorski.hr