Sabor većinom glasova usvojio kadrovska rješenja

2. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Sabor većinom glasova usvojio kadrovska rješenja

Patrik Macek/PIXSELL


Sabor je u srijedu donio nekoliko odluka o razrješenjima i imenovanjima, među inim i u Upravnom odboru Nacionalne zaklade za znanost.

Za članove Upravnog odbora Zaklade imenovao je Dražena Vikića-Topića, Nikolu Ružinskog, akademika Željka Kaštelana, Milana Mesića, Slavka Pericu, Anna-Mariu Getoš Kalac i Srećka Kovača

Ubog isteka mandata, članstva je razriješio akademika Daria Vretenara, Dragana Poljaka, Stipana Jonjića, akademika Pavla Rudana, Deana Ajdukovića, Ljiljanu Maks i Smiljanu Goreta Ban.

Članicom Upravnog vijeća HERA-e, nakon provedenog javnog poziva, imenovao je Alenku Kinderman Lončarević, a razriješio Sonju Tomašić Škevin kojoj je mandat istekao u studenom prošle godine.

Predsjednik i Članovi UV HERA-e imenuju se na sedam godina uz mogućnost reizbora.

Sabor je imenovao i razriješio četvero od petero članova Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina).

Novi članovi u Vijeću su Andrej Matijašević, iz reda zaposlenika, te Slavko Kozina, Božidar Đerek i Suzana Grubešić iz redova ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka.

Zbog isteka mandata, članstva su razriješeni Slavica Cvitanić, Bruno Dobrović, Maja Pleskalt i Romana Bogut.

O svakom članu Vijeća se glasovalo pojedinačno, novi članovi izglasovani su sa većinom glasova,  Đerek i Matijašević sa po 77, a Kozina i Grubešić sa po 76 glasova.

(Hina)

Facebook Comments