Most i HSS u Sisku su u utorak predstavili zajedničkog kandidata za sisačkog gradonačelnika, Rajka Delića, profesora u sisačkoj Industrijsko-obrtničkoj školi.

Nikola Grmoja (Most) rekao je da je Delić Siščanima dobro poznat, jer je kao prosvjetni djelatnik i hrvatski branitelj društveno angažiran.

Ustvrdio je i da je Most bio “jedina brana korupciji u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji”, a takav će i ostati.

Poručio je i kako neće biti eksponent politike ni HDZ-a niti SDP-a, “stranaka koje su i Sisku učinile veliku štetu”.

“Biti ćemo glas nezadovoljnih ljudi nepravdom koja se događa. Ostat ćemo uz narod i ubuduće, kada će glavna tema biti obnova”, dodao je.

Rajko Delić je najavio “borbu za grad i građane”.

“Frustrira me kada moji maturanti na kraju nastavne godine kažu da moraju napustiti Hrvatsku. Tako je već 23.000 ljudi napustilo Sisak”, rekao je i dodao kao je to svaki treći stanovnik.

Napomenuo je da je razgovarao s mladima i da je odgovor uvijek bio da ih je otjerala politika i nemogućnost samoostvarenja. “Rekli su kako ne žele otići, ali moraju, jer ovdje nemaju alternative”, dodao je Delić.

Ustvrdio je kako se Siskom upravljalo metodom isključivanja – ili si za ili si protiv te najavio kako će kao gradonačelnik uvesti dvostruku komunikaciju i redovito će razgovarati s građanima.

“Dosadašnja vlast pokazala je kako Sisak ne treba voditi. Sisak je postao grad u kojem se slijepo slušaju naredbe, a važna je samo stranačka iskaznica. Siščani su divni ljudi, koji su branili Hrvatsku, koji su u potresu priskakali u pomoć bližnjima, ne pitajući ni za stranačku ni nacionalnu pripadnost. Zato želim ujediniti sve stanovnike grada, s kojima ćemo ih usmjeriti tamo gdje zaslužuju biti”, poručio je Delić.

Predstavljanju kandidata Delića, bili su nazočni i dužnosnici dvije stranke, među kojima i saborski zastupnik Željko Lenart (HSS).

(Hina)