Novoizabrani splitski gradonačelnik Ivica Puljak u nedjelju je navečer izjavio kako je sa svojim suradnicima ostvario veliku pobjedu te je najavio kako će se Splitom drukčije upravljati nego u posljednjih 30 godina.

Uz zvuke Oliverove pjesme “Splite moj” Ivica Puljak je stigao u izborni stožer.

“Ovom pobjedom građani su nama dali podršku da je naše zauzimanje za red i javni interes ispravno, a u sljedeće tri godine ćemo vidjeti primjer da se u jednim velikom gradom kao što je Split može upravljati drukčije nego u zadnjih 30 godina, jer oni koji su ranije upravljali gradom poraženi su,” rekao je u pobjedničkom govoru novi-stari gradonačelnik Ivica Puljak.

Građani su donijeli odluku da Split bude grad bez povlaštenih, s javnim natječajima, a ne klijentelizmom, istaknuo je.

Ovo što će se događati u Splitu je jedan način života, rekao je Puljak i ponovio da će biti gradonačelnik svih građana Splita.

Split – put za cijelu Hrvatsku

Pozvao je sve građene Hrvatske da prate što će se događati u Splitu, jer vjeruje da će to biti put za cijelu Hrvatsku. Treba biti ponosan na grad Split, bit će to primjer najboljeg grada u Hrvatskoj, ustvrdio je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Puljak je rekao da, iako je predsjednik stranke na nacionalnoj razini – Centar, on će se kao gradonačelnik zauzimati za intrese Splita. Najavio je kako će već sutra početi razgovore s SDP-om i Mostom radi stvaranja većine u splitskom Gradskom vijeću.
“Vjerujem da ćemo uskoro imati većinu” , rekao je.

“Neki nas zovu ljevica, neki desnica, a mi se zovemo Centar i jesmo centar, istaknuo je Puljak dodajući da je to politika balansa. Također je rekao da je jedino što Centar želi od suradnje s partnerima da nema, nikavih podjela plijena i kako misli da su oni sad spremni na takav model.

Najavio je i sastanak s direktorima javnih tvrtki i pročelnicima u Gradskoj upravi s kojim će razgovarati o javnom interesnu u Splitu. Posebno je spomenuo da će prvi dan otići do direktora Čistoće, “jer je to hitno.” Kako je rekao turizam se vratio, ali su se dogodile stvari koje su napregnule infrastrukturu grada Splita.

Puljak je također najavio nastavak realizacije projekata Dračevac i Žnjan.

Spominjući realizaciju projekta Žnjan, rekao je kako će surađivati s Vladom. Istaknuo je da je i dosad imao profesionalnu komunikaciju s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem te se nada kako će tako biti i ubuduće.

Također je rekao kako je čuo da mu je protukandidat Zoran Đogaš javno čestitao, ali da ga nije nazvao i čestitao mu osobno.

Ivica Puljak osvojio je danas 27.496 glasova, a Zoran Đogaš 13.243.