Novi ministar gospodarstva Davor Filipović izjavio je nakon što je dobio povjerenje parlamentarne većine u Hrvatskom saboru u petak kako će biti partner svima, slušati struku te da je spreman danonoćno raditi na dobrobiti građana i gospodarstva.

“Ne postoji škola za ministra, zadatak ministra je da se okruži vrhunskim stručnjacima u svim područjima a to je ono što planiram raditi, moja vrata su otvorena svima”, rekao je Filipović dodavši kako je imenovanje za ministra za njega velika čast i odgovornost.

Za svog prethodnika Tomislava Ćorića Filipović rekao je da je odlično radio svoj posao te istaknuo kako je iza njega ostao LNG terminal, strateški projekt koji nam omogućava sigurnu opskrbu plinom.

„Mogu komentirati njegov rad za koji mislim da je bio dobar”, odgovorio je Filipović na upit novinara je li Ćorić morao otići zbog sumnji da će biti obuhvaćen istragom.

Dodao je da ga je Ćorić uputio u rad Ministarstva gospodarstva i da će dati sve od sebe da rezultati budu na ponos svima.

Filipović se osvrnuo i na svoje izjave tijekom kampanje za gradonačelnika Zagreba.

“Istina je da sam dao neke nespretne izjave u toj kampanji no utakmica ne završava zadnjim sučevim zviždukom nego onda kada svi koji su igrali izvuku neke pouke, ja sam svoje pouke izvukao, napredovao sam u nekim segmentima a neke izjave su i krivo interpretirane. Neke su moje izjave i nasmijale ljude, što i nije tako loše”, kazao je Filipović.

Na upit smatra li da su ga tada novinari namjerno sabotirali i hoće li se ispričati Filipović nije dao konkretan odgovor već poručio da gleda prema naprijed u budućnost i poziva sve na suradnju.

Na inzistiranje novinara na konkretnom odgovoru Filipović je kazao da se tada u završnom govoru ispričao ako je nekoga uvrijedio.

Na pitanja o Ini kazao je da će na njih odgovarati nakon što podnese ostavku u Nadzornom odboru te kompanije.

“Vidjeli ste da volim poštovati pravila. I kada treba prijeći cestu čekam kako me ljudi upute”, istaknuo je.