Prkačin: ‘Protiv DP vodi se prljava kampanja medija koji ne vole hrvatsku državu’

28. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Prkačin: ‘Protiv DP vodi se prljava kampanja medija koji ne vole hrvatsku državu’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš (Glas) u petak je pozvala da se, nakon drugog kruga lokalnih izbora i činjenice da slijede tri godine bez izbora, pristupi reformi izbornog zakonodavstva, podsjetivši da je i Ustavni sud ukazao na nesrazmjer broja birača u izbornim jedinicama.

U saborskoj raspravi slobodnim govorima Mrak-Taritaš je rekla da se već 20-tak godina ponavlja ista situacija, da se stvari ne mijenjaju iako mnogi nisu zadovoljni time da se saborski zastupnici već dugi niz godina “biraju nezakonito”.

Zapitala se i treba li nam u digitalno doba i vrijeme Interneta izborna šutnja, koja počinje večeras u ponoć.

Napomenula je da se u nedjelju biraju župani, gradonačelnici i općinski načelnici tamo gdje nisu izabrani u prvom krugu, među ostalima i u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, ističući da u Zagrebu “počinje nova era upravljanja”.

Željko Sačić (Hrvatski suverenisti) je u povodu 30. obljetnice pobjedničke Hrvatske vojske podsjetio na dane njezina stvaranja i prvo postrojavanje na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, kao i ulogu u obrani i uspostavi samostalne Hrvatske te brojne žrtve i doprinos hrvatskih branitelja.

Podsjetio je da Vlada danas donosi odluku o kupnji višenamjenskog borbenog zrakoplova kako bi se očuvala spremnost Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, istaknuvši i važnost ulaska mladih u obrambeni sustav. Sačić se zauzeo da se onima koji žele služiti vojni rok to na neki način i omogući jer Hrvatska, naglasio je, ne smije ostati bez vojske.

Nacionalni stožer pokazao da je produžena ruka vladajućih

Marina Opačak Bilić (SDP) napomenula je da je Nacionalni stožer civilne zaštite za prvi krug lokalnih izbora 16. svibnja svojom odlukom omogućio prelazak državne granice bez potvrde o testiranju, odnosno preboljenju koronavirusa “kao da je toga dana virus nestao”.

To se, dodala je, može očekivati i za drugi izborni krug u nedjelju, ističući kako je Stožer time pokazao da je produžena ruka vladajućih.

Zatražila je stoga da Stožer jednom tjedno omogući takav prelazak granice kako bi se omogućio posjet starijim i nemoćnim osobama, odnosno bližnjima, jer to ne mogu činiti bez ograničenja već gotovo godinu i pol dana.

Prljava kampanja medija koji ne vole hrvatsku državu

Ante Prkačin (Domovinski pokret) ocijenio je da je predizborna kampanja bila prljava na račun Domovinskog pokreta, i to od medija koji “ne vole hrvatsku državu”.

Istaknuo je kako je upravo predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro najveća žrtva takve prljave kampanje, podsjetivši da je uveo 16 zastupnika u Hrvatski sabor i ušao u finale izbora za zagrebačkog gradonačelnika. Vezano uz platformu Možemo! u kojoj, kako je rekao, za sebe tvrde da se temelje na antifašizmu, kazao je kako je taj njihov antifašizam u više navrata osporio.

Zvonimir Troskot (Most) osvrnuo se na, kako je rekao, apsurde iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te zauzeo da se više sredstava transferira privatnom sektoru koji može biti motor pokretanja gospodarstva i izlaska iz krize.

Smatra kako tome neće pridonijeti planirano izdvajanje od 700 milijuna kuna za Trg pravde ili, kako ga je nazvao, Trg Vladimira Šeksa, gdje bi se preselili sudovi jer ne znači reformu pravosuđa u kojem su dugotrajni sudski procesi zapravo kazna. (Hina)

Facebook Comments