Pripadnici Hrvatske vojske iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem sudjelovali su u ponedjeljak u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, a prikupljene su 32 doze krvi, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Akcija je organizirana u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar. Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. krila i Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”, akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava, navedeno je iz MORH-a.

Zapovjednik 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, pukovnik Krešimir Ražov, istaknuo je kako je ovo iznad svega human čin. “Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi se obilježava danas pa smo se i mi, pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, uključili u obilježavanje. Svjedoci smo u vremenu u komu živimo da se humanost gradi upravo kroz ovakve aktivnosti. Dobrovoljno darivanje krvi zapravo je odlika spremnosti pripadnika Oružanih snaga RH da se daruje za drugog, za čovjeka u potrebi. Svakodnevno svjedočimo humanim djelima. Ovo je naš doprinos za ljude u potrebi”, poručio je pukovnik Ražov.

Akcija darivanja krvi organizira se duži niz godina, a aktivno je uključeno više od 150 stalnih darivatelja koji se u prosjeku odazivaju tri puta godišnje, dodaju iz MORH-a.

(Hina)