Preminuo jedan od najznačajnijih hrvatskih gospodarstvenika, Dragutin Drk, vlasnik Vindije

8. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Preminuo jedan od najznačajnijih hrvatskih gospodarstvenika, Dragutin Drk, vlasnik Vindije

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL


Danas u prijepodnevnim satima u Varaždinu je u 84. godini preminuo Dragutin Drk, jedan od najznačajnijih varaždinskih gospodarstvenika, piše Varaždinski.net.hr.

Poslovni sustav Vindija, kojem je dugi niz godina bio na čelu, njegovo je životno ostvarenje koje je iznjedrilo cijeli niz velikih brendova u prehrambeno-prerađivačkoj industriji, navode vijesti.hr

Drk je rođen je 25. rujna 1937. u Varaždinu. Završio je srednju mljekarsku školu. U Vindiji, koja se tada zvala Gradska mljekara Varaždin, zaposlio se 1961. godine, na mjestu poslovođe. Od 1961. do 1965. uz rad studira ekonomiju, a direktorom postaje 1965. godine.

Tijekom pretvorbe i privatizacije s vremenom je postavio većinski vlasnik tvrtke, s više od 90 posto dionica. Tijekom godina tvrtka se širila i prerasla u grupu, kupnjom Koke, otvorenjem stočne hrane, pokretanjem Vindona te kupnjom niza drugih tvornica u regiji.

Dragutin Drk u javnosti i medijima rijetko se pojavljivao, slovio je kao vrlo samozatajan biznismen.

U jednom od njegovih posljednjih javnih istupa, kada je govorio o poslovanju tijekom koronakrize, brojkama je jasno opisao značaj Vindije za domaće gospodarstvo. U Grupi Vindija, rekao je tada, radio oko 3700 radnika, a poslom je uz nju vezano još oko 1400 kooperanata, a to znači da se radi o čak 50.

Facebook Comments