Predstavljeni natječaji i javni pozivi za poticanje razvoja poljoprivrede

10. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Predstavljeni natječaji i javni pozivi za poticanje razvoja poljoprivrede

foto: Zagrebačka županija


Za razvoj poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, lovstva i ruralnoga prostora Zagrebačka županija je u proračunu za 2020. godinu osigurala nešto više od 14,3 milijuna kuna. Bespovratna sredstva namijenjena su poljoprivrednim proizvođačima, udrugama, zadrugama, proizvođačkim organizacijama, gradovima i općinama…

Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo predstavio je danas javne pozive, odnosno natječaje kroz koje je moguće dobiti bespovratna sredstva.

Zasad su objavljena dva javna poziva – za dodjelu sredstava programima/projektima za gradnju i uređenje infrastrukture ruralnih prostora i za provedbu kontrole populacije napuštenih pasa, te tri javna natječaja – za dodjelu potpora za redovito poslovanje, edukaciju i gospodarske manifestacije iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva, za dodjelu potpora udrugama iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva, kao i za dodjelu potpora za poticanje razvoja ribarstva u Zagrebačkoj županiji.

Tijekom ovoga mjeseca bit će objavljena još tri javna poziva – za dodjelu državnih potpora u poljoprivredi i šumarstvu, za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu i za dodjelu potpora za poticanje razvoja lovstva, kao i javni natječaj za dodjelu potpora za razvoj lovstva.

Prisutne na današnjemu predstavljanju javnih poziva i natječaja uvodno je pozdravila zamjenica župana Nadica Žužak.

„Naš prostor je specifičan, u najvećem dijelu smo ruralna županija. Puno se našega stanovništva bavi poljoprivredom, stoga vjerujem da su im naše mjere od izuzetnog značaja. One su i doprinos ostanku mladih ljudi u ruralnom prostoru“, rekla je zamjenica župana, dodavši da mjere potpora Zagrebačke županije trebaju doprinijeti još konkurentnijoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Dodala je da je Zagrebačka županija u samom vrhu RH po broju registriranih OPG-ova, odnosno po broju nositelja OPG-ova mlađih od 40 godina.

Prisutne je pozdravio i pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

Facebook Comments