Predstavljen HeMED, internetska platforma za trajnu medicinsku izobrazbu

28. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Predstavljen HeMED, internetska platforma za trajnu medicinsku izobrazbu

foto: Fah


Radi unapređenja trajne medicinske izobrazbe u Zagrebu je u subotu predstavljena internetska platforma HeMED.

Platforma HeMED liječnicima i studentima omogućava besplatan pristup na hrvatskom jeziku najnovijim izdanjima medicinskih knjiga te pretraživanje knjiga i baza lijekova.

Radi se o jedinstvenom projektu u Europi čiji je cilj unaprijediti trajnu medicinsku izobrazbu liječnika i istovremeno poboljšati zdravstvenu pismenost naših građana, rečeno je na predstavljaju platfome u sklopu konferencije Futur Z.

“Iako je engleski suvremeni medicinski jezik – to je nekad bio latinski – naravno da je lakše na hrvatskom jeziku svladavati broje stručne teme. Studentima medicine svakako će biti lakše”, rekao je predsjednik Hrvatske liječnike komore Krešimir Luetić.

HeMED je platforma namijenjena i laicima te će građani početkom sljedeće godine moći koristiti i pretraživati hrvatski prijevod najnovijeg izdanja Medicinskog priručnika za pacijente.

U protekle tri godine više od 300 hrvatskih liječnika volonterski je prevodilo više od 10.000 stranica teksta različitih medicinskih knjiga.

(Hina)

Facebook Comments