Predsjednik Milanović razgovarao s vodstvom Končara EI

25. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Predsjednik Milanović razgovarao s vodstvom Končara EI

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek


Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak predstavnike Grupe Končar-Elektroindustrija povodom obilježavanja stote godišnjice poslovanja te kompanije, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Uprave KONČARA Gordan Kolak predstavio je predsjedniku Milanoviću članove nove Uprave, dosadašnje poslovanje te postojeće poslovne aktivnosti i razvojne planove Grupe KONČAR koja u svom sastavu ima 14 kompanija. U razgovoru s Predsjednikom Republike predstavnici KONČARA istaknuli su kako će fokus razvoja kompanije u budućnosti biti na elektro-energetici i daljnjem povećanju izvoza roba i usluga koji već sada čini gotovo 60 posto ukupnog prihoda. Kao jedan od najvećih hrvatskih izvoznika, Grupa KONČAR najviše planira izvoziti u Njemačku, Švedsku, Austriju, Latviju, Mađarsku, Makedoniju i UAE.

Na sastanku je istaknuto kako su za razvoj KONČARA i uspješno natjecanje s konkurencijom važni stručni i obrazovani zaposlenici kojih je sada ukupno 3500. Kao najveće poslovne uspjehe iz prošle godine izdvojili su proizvodnju transformatora za vlastito napajanje trafostanica za kupca iz SAD-a, proizvodnju niskopodnih tramvaja za kupca iz Latvije, gradnju najveće sunčane elektrane u Hrvatskoj, na Visu, te nastavak proizvodnje elektromotornih vlakova za HŽ Putnički prijevoz.

Uz predsjednika Uprave Gordana Kolaka, na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su i predsjednik Nadzornog odbora Joško Miliša, te članovi Uprave Ivan Bahun, Josip Ljulj, Josip Lasić, Miki Huljić i Božidar Poldrugač.

Facebook Comments