POTREBNA MU JE POMOĆ Posljednje 3,5 godine je gotovo nepokretan

11. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska POTREBNA MU JE POMOĆ Posljednje 3,5 godine je gotovo nepokretan

Foto: Marin Tironi/PIXSELL


Petar Duvnjak hrabri je 35-godišnjak koji se cijeli život bori s nedaćama, a posljednje 3,5 godine je gotovo nepokretan, piše 24sata.

Krenulo je u prikupljanje novca za pretrage i zahvate koji bi mu možda pomogli.

– Već godinama se nekako borimo s problemima, no sad kad je otac, inače kronični bubrežni bolesnik bez oba bubrega i godinama na hemodijalizi, završio na intenzivnoj zbog problema sa srcem i bori se za život, shvatio sam da nemam druge nego moliti pomoć. Ako se on i izvuče i dođe kući, moja majka neće moći s nama dvojicom teških invalida, pa barem ja moram pokušati što se još može da se dignem na noge i osposobim za samostalan život – kaže  Petar Duvnjak, 35-godišnji mladić iz Novog Zagreba, koji se od prvih dana života suočava s velikim poteškoćama.

Naime, pretrage su pokazale da ima urođeno suženje spinalnog kanala koji pritišće živce. Obavio je operaciju, no od tada pomalo ima sve više problema s hodanjem, sve dok prije otprilike tri i pol, odnosno gotovo četiri godine nije završio u krevetu.

– Od tada iz kuće izlazi najčešće samo kolima sanitetskog prijevoza do bolnice i nazad. U međuvremenu su mu se počele misteriozno javljati i rane, prvo na lijevoj potkoljenici, zatim na desnom stopalu, gdje je i nedavno imao ranu u obliku srca. Jedna rana se zatvori, druga otvori, kaže. Danas mu je jasno da se to može povezati s dijabetesom tip 1, za koji je vjerojatno predisponiran još na porodu, ali mu je prekasno otkriven – rekao je.

Ako želite pomoći Petru uplatom na Go Get funding račun, to možete učiniti OVDJE, a svi oni koji mu žele pomoći osobno mogu ga kontaktirati putem Facebook računa na ime Petar Duvnjak.

Od objave članka u 24sata prije otprilike mjeseca dana, Petar se oglasio na svom Facebook profilu u povodu smrti njegova oca.

– Obavještavam vas da sam, (zbog smrti oca prošlu nedjelju i pogreba jučer) tek sada primijetio da je naša obiteljska priča, objavljena i u ovom, proširenom i do(i)sta detaljnom, obliku na portalu 24 sata. Shodno tome, još jednom vas molim da podijelite ovaj članak i proširite ga po bespućima interneta i na što više platformi i društvenih mreža – poručio je.

Facebook Comments