KALNIK – U općinskim prostorijama u petak je potpisan ugovor o javnoj nabavi na radovima rekonstrukcije nerazvrstane ceste NC1 ukupne vrijednosti 6.627,689,99 kuna. Ugovore su potpisali općinski načelnik Mladen Kešer, predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec i ispred nadzora, Zdravko Pejnović (Doming projekt d.o.o.). Potpisivanju je nazočio i predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Radnik Darko Jambreković.

PRO_8811

Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer istaknuo je kako je riječ o velikom danu za Kalnik. -Ovaj kraj je dugo iščekivao izgradnju nerazvrstanih cesta na području Općine Kalnik. Riječ je o velikom europskom projektu.

Svi su govorili da Kalnik  nikada neće vidjeti ozbiljnije europske projekte, a ovdje je riječ o velikoj investiciji za Kalnik vrijednu preko 6,6 milijuna kuna kuna. Vjerujem da će posao kvalitetno odraditi Radnik Križevci i drago mi je da je baš ta tvrka dobila posao.

keser

Naši stanovnici će izaći iz “blata” slikovito je kazao Kešer i dodao kako će tvrtka Doming projekt vršiti stručni nadzor Radniku.

-Volio bih da se ove godine taj projekt završi i da već iduće godine možemo aplicirati nove projekte. Pred nama su još dva velika projekta, ceste NC2 i NC3 i želimo povezati Općinu Kalnik od Vratna do Popovca Kalničkog. Ceste će obuhvatiti i naše industrijske zone- zaključio je Kešer.

PRO_8836

Predsjednik Uprave građevinske tvrtke Radnik Mirko Habijanec izrazio je zadovoljstvo što je Radnik odabran za izvođača radova. -Riječ je o sedam dionica cesta. To je lijep projekt i hvala da ste kroz fondove izborili sredstva- poručio je uvodno Mirko Habijanec.

habijanec

-Ugovor je oko 5,3 milijuna kuna neto, odnosno 6,7 milijuna kuna bruto. Ima 15 tisuća kvadrata asfalta, 10 tisuća kubika kamena i oko 5,5 – 6 kubika iskopa zemlje. I to se treba odraditi u roku od 6 mjeseci, a nadamo se da ćemo veći dio posla napraviti ove godine i uskoro ćemo početi s radovima.

PRO_8840

Kamenolom je na općinskom području i Radnik ima puno zaposlenika s Kalnika i to je lijepa suradnja koja traje 50 i više godina- zaključio je Mirko Habijanec.

PRO_8843PRO_8850

prigorski.hr