Postradalima na Banovini pomoć kao i Riječanima

13. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Postradalima na Banovini pomoć kao i Riječanima


Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izvijestio je u srijedu da će se ljudima koji su nakon potresa smješteni u Rijeci pomoći mjerama koje vrijede i za Riječane.

Obersnel je na konferenciji za novinare rekao da će ljudi iz Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta koji borave u Rijeci moći ostvariti prava koja vrijede i za pojedine kategorije građana Rijeke, a to su: pravo na besplatnu hranu za dojenčad, besplatan boravak djece u jaslicama i dječjim vrtićima, besplatnu užinu te produženi boravak u osnovnim školama i pomoć za nabavu školskih knjiga i pribora.

Osim tih mjera, namijenjenih djeci i mladima, osobe koje su privremeno stigle u Rijeku s Banovine moći će se besplatno koristiti javnim gradskim prijevozom, uz iskaznicu koju izdaje Crveni križ, rekao je izvješćujući o zaključcima s kolegija.

Omogućen im je i posjet nekim riječkim kulturnim ustanovama.

Prema podatcima Crvenoga križa, u Rijeci je smješteno između 70 i 80 osoba s tog područja u hostelu Dharma i u privatnom smještaju kod rodbine i prijatelja. Obersnel je pozvao sve koji su se smjestili u Rijeci, a nisu se prijavili Crvenome križu, da to učine, kako bi mogli ostvarivati sva prava.

Grad Rijeka i komunalna društva izdvojili su 800 tisuća kuna za pomoć potresom pogođenom području, a komunalna društva pomogla su dodatno tako što su onamo poslala svoja specijalna vozila za intervencije.

(Hina)

Facebook Comments