Tijekom dana očekuje se pojačan promet na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom na ulasku i Slovenijom na izlasku iz zemlje, važnijim cestama, gradskim prometnicama i obilaznicama te u blizini gradskih i mjesnih groblja, gdje se zbog blagdana Svih svetih vozi uz posebnu regulaciju prometa.

Na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom čeka se od pola sata do sat i pol, izvijestili su u utorak iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Na blagdan Svih svetih na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju od 14 do 23 sata bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Ličkoj magistrali).

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti i dijelu Dalmacije. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Podsjetili su vozače da je sukladno članku 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 1. studenog do 31. ožujka i danju na motornim vozilima obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala. Kod motociklista i mopedista ovo pravilo vrijedi kroz cijelu godinu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.