Načelnik gradskog Stožera civilne zaštite i zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta rekao je u srijedu predvečer da je počela evakuacija stanovništva Zatona i Rasline brodovima prema Bilicima te da se očekuje dolazak premijera Andreja  Plenkovića.

“Situacija što se tiče ugroze stanovništva nikad nije bila gora u zadnjih deset godina, evakuacija stanovništva s požarom zahvaćenih područja u Zatonu i Raslini je počela, a u ovim trenucima se sastaje Stožer civilne zaštite Grada Šibenika, rekao je Mileta.

Evakuiraju se žene i djeca, a muškarci ostaju gasiti vatrenu stihiju.

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, zbog velikog požara u Šibensko-kninskoj županiji, u pripravnost su stavljene vatrogasne snage iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije.

Još nije lokaliziran požar kod Visočana

Požar koji je u srijedu poslije 11 sati buknuo kod Visočana, još nije lokaliziran, potvrdio je Hini Boris Jović, zamjenik županijskoga vatrogasnog zapovjednika Zadarske županije.

Zbog jakog vjetra promjenjivog smjera, vatra se i dalje širi, trenutačno prema selu Lovincu. Kuće i objekti kojima je prijetila vatra u Visočanima su obranjeni, na terenu je 40-ak vatrogasaca, a u gašenju pomaže i Airtractor.

Kanader koji je gasio upućen je na veliko požarište u Šibensko-kninskoj županiji.

Požar je poslije 11 sati izbio na cesti od Duševića prema Visočanima kada se vatra sa zapaljenog dostavnog vozila proširila na okolno raslinje.