Plenković: ‘Nema te mjere koja je snažnija od osobne odgovornosti’

8. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Plenković: ‘Nema te mjere koja je snažnija od osobne odgovornosti’

Patrik Macek/PIXSELL


Danas od 12 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se 52. sjednica Vlade RH.

Na dnevnom redu, između ostalog, su informacije o aktualnom stanju vezanom uz koronavirus, potres te prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o vodama, javljaju vijesti.hr

Premijer Plenković na početku se osvrnuo na situaciju s koronavirusom. Danas je zabilježeno 3217 novih slučajeva koronavirusa na 11.0216 testiranih. Preminulo je 36 osoba.

”Brojevi su se povećali za otprilike 800-tinjak slučajeva nego prije osam dana što je vjerojatno posljedica druženja za uskršnjih blagdana. Važno je apelirati na osobnu osgovornost sugrađana. Vodimo se politikom laganijih mjera. Da bismo mogli nastaviti s ovakvim okolnostima, važno je shvatiti da će na 45 zaraženih osoba, prema statistici, jedna preminuti u narednim tjednima. Apeliram na sve da naprave one minimume, da se i nose maske, d se provjetravaju prostorije, da se ne bude blizu drugim osobama. Nema te mjere koja je snažnija od osobne odgovornosti”, rekao je.

Nadalje, komentirao je cijepljenje i uporabu AstraZenecinog cjepiva.

”EMA je bila jasna, koristi su veće od rizika od nuspojava. S AstraZenecom se treba nastaviti cijepiti. Ukupno ćemo imati najmanje dva i pol milijuna doza cjepiva do 30. lipnja. Tako ćemo moći cijepiti vipe od 50 posto odrasle populacije kao pripremu za ljetne mjesece. Još jednom apeliram na sve na odgovornost i procjepljivanje”, kazao je Plenković.

Facebook Comments