U uvodnom govoru premijer Andrej Plenković se osvrnuo na kritike vezane uz to što oporba nije bila uključena u izradu Nacionalne razvojne strategije i naglasio da će oporba sada imati priliku dati sugestije i da će one biti raspravljene u Saboru.

Na sjednici Vlade je rekao da mu je ministar zdravstva Beroš kazao da ćemo danas ponovno imati više od 3000 novozaraženih koronavirusom.

Pozvao je građane da se drže svih epidemioloških mjera koje vrijede u Hrvatskoj. “Sadašnja situacija je sigurno najteža od početka epidemije i svi imamo odgovornost da učinimo sve što možemo da ove visoke brojke smanjimo što prije”, kazao je te dodao da su mjere donesene prije dva tjedna značajno usporile širenje epidemije.

Kazao je da je situacija u Hrvatskoj bolja nego u susjednim zemljama, ali i da je ozbiljna. “Ako želimo izbjeći daljnje pooštravanje mjera, jedino je rješenje osobna odgovornost”, kazao je te naglasio da pet županija ima oštrije mjere nego na nacionalnoj razini. Upozorio je na održavanje fizičke  i socijalne distance te pozvao na manje druženja.