Premijer Andrej Plenković u četvrtak je izrazio sućut obitelji Mateja Periša, nakon što je iz Beograda stigla službena informacija kako je DNK analizom potvrđeno da je mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu, Matej koji je nestao s 30. na 31. prosinca 2021. u Beogradu.

“Izražavamo sućut obitelji Mateja Periša. Prema informacijama, nakon DNK analize i obdukcije tijela, utvrđeno je da je upravo riječ o njemu nakon vijesti da je pronađeno tijelo mladoga muškarca u Dunavu”, rekao je Plenković na početku sjednici Vlade.

Dodao je kako je jučer razgovarao s njegovim ocem.

“Žao nam je što se to dogodilo. Zahvaljujem policiji Srbije na suradnji u proteklim mjesecima, tamo je i predstavnik hrvatske policije. U ime cijele Vlade, izražavamo našu sućut obitelji u ovom tragičnom događaju”, rekao je premijer.

Plenković se na sjednici Vlade uvodno osvrnuo na obilježavanje 100. obljetnice rođenja prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, te na obljetnicu obilježavanja Križnoga puta kada se, istaknuo je, sjećamo strašnih poratni zločina komunističkog režima koji su izrazito bolni za hrvatski narod, pogotovo zbog tisuća ubijenih bez suda u kolonama smrti.