Plenković i Bernardić prvi puta na TV sučeljavanju

29. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Plenković i Bernardić prvi puta na TV sučeljavanju


Dvojica najizglednijih kandidata za hrvatskog premijera, predsjednik HDZ-a i aktualni premijer Andrej Plenković i predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak su se na RTL-u po prvi puta u predizbornoj kampanji sučelili “jedan na jedan”, a razgovor su počeli o koronavirusu.

“Niste pobijedili koronu, korona se vratila”, rekao je Bernardić Plenkoviću na početku sučeljavanja.

Plenković mu je odgovorio da su u Hrvatskoj zaštitili živote, spasili zdravstveni sustav i gospodarstvo te među prvima pokrenuli mehanizam kriznog odgovora na covid-19.

“Nikome ne fali ništa u zaštiti od korone”, istaknuo je Plenković.

Na početku sučeljavanja Bernardić je na pitanje voditeljice odgovorio da se dosad nije testirao na koronavirus jer nije bio u kontaktu sa zaraženim osobama.

“Nakon današnjeg dana ću se testirati jer ću provesti dva sata u studiju s gospodinom Plenkovićem koji je po svim pokazateljima vjerojatno visokorizična osoba”, dodao je.

Plenković je Bernardiću odgovorio kako mu je drago što se Bernardić okuražio i došao na sučeljavanje te podsjetio kako je Milanović 2016. došao na sučeljavanje u predkampanju.

“Vi te hrabrosti niste imali”, rekao je i istaknuo kako se četiri puta testirao i da je zadnji test napravio danas vodeći računa o zdravlju voditeljice i Bernaradića.

“I ovaj je negativan tako da Bernardić može biti miran”, rekao je Plenković.

Plenković i Bernardić u emisiji “RTL Duel”, koja će trajati 120 minuta minuta, odgovaraju na pitanja o trenutnoj situaciji s koronavirusom, o predizbornim programima i prvim koracima koje će poduzeti ako osvoje vlast.

Večerašnje sučeljavanje provodi se u koordinaciji sa Službom za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.