Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u Splitu je u četvrtak dao podršku Zoranu Đogašu koji je nestranački kandidat za gradonačelnika ispred Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) uz ocjenu kako “oni koji su organizirali izbore trebaju za to politički odgovarati.”

“Mi smo u izbornim ciklusima svake četiri godine, onaj tko dobije povjerenje i pritom ima stabilnu većinu treba odraditi posao, a ne provocirati izbore svako malo”, rekao je Plenković komentirajući prijevremene izbore u Splitu.

Poručio je kako će “program Zorana Đogaša i HDZ-a u Splitu donijeti boljitak, razvoj i rješenje svih pitanja koja znače kvalitetniji život Splićanki i Splićana”.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o prvoj predizbornoj anketi koja daje golemu prednost bivšem gradonačelniku Puljku, izjavio je da “Đogaš  po anketi ima 23 posto, a svega  je 10 minuta bio u eteru, te ima potencijal za ogroman rast.”

“Sljedeća dva mjeseca Splićanke i Splićani koji ga ne znaju, a oni koji ga znaju ga izrazito cijene i podržavaju, će podržati Zorana i siguran sam da će se taj broj značajno promijeniti u njegovu korist i da će on pobijediti na ovim izborima,” rekao je Plenković.

Zoran Đogaš je rekao kako mu je Split prvi i jedini te kako mu je cilj pozvati i probuditi sve pametne i uključive snage Splita jer je ovo “grad za velike stvari”.

Predsjednik splitskog ogranka HDZ-a Vice Mihanović poručio je kako su spremni za predstojeće izvanredne izbore na kojima će pobijediti “stabilna vlast koja će maknuti grad iz blokade u kojoj se našao”.

Na upit novinara o imovinsko-pravnom sporu Grada Supetra i lokalne hotelske kuće “Svpetrvs hoteli”,  premijer je rekao da država želi naći rješenje za tamošnje stanje.

“Država je spremna i s nizom aktivnosti pomoći da svi budu zadovoljni – i oni koji su investirali i oni koji žive u Supetru i žele živjeti na način da imaju i nogometno igralište i vatrogasni dom”, rekao je premijer.