Predsjednik Vlade Andrej Plenkoivć, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković iĀ ministar zdravstva Vili BeroÅ” cijepili su se u utorak u Banskim dvorima cjepivom AstraZenece, pri čemu je BeroÅ” izjavio da suĀ poslali poruku povjerenja prema medicinskoj znanosti i struci.

“Danas smo poslali snažnu poruku povjerenja prema medicinskoj znanosti, prema struci, poglavito zato jer smo se cijepili cjepivom AstraZenece. I dalje ćemo predano raditi na procjepljivanju hrvatskih građana da bi mogli nastaviti iĀ Å¾ivjeti iĀ raditi u okolnostima sa Å”to manje rizika od zaraze. Svaki cijepljeni pojedinac doprinosi zaÅ”titi populacije iĀ svakako je korak bliže onom naÅ”em starom normalnom, iĀ korak bliže uspjeÅ”noj turističkoj sezoni”, rekao je BeroÅ” novinarima nakon cijepljenja.

Dodaje kako su joÅ” mnogi izazovi pred nama te da je bitno promiÅ”ljati o budućim izazovima poput novih varijanti zaraze.

“Vjerujem da smo ovom porukom ponukali i ostale građane da nas prate na tom putu, da suzbijemo ovu epidemiju i vratimo se naÅ”em normalnom životu I življenju”, naglasio je BeroÅ”.Ā (Hina)