V.d. predsjednika Domovinskog pokreta Zagreba Igor Peternel ocijenio je u ponedjeljak „ideloškom provokacijom” i promocijom komunizma turistički obilazak Zagreba pod nazivom „Walk with Tito” koja se nudi u ovogodišnjoj programu Adventa u Zagrebu.

„To je promocija komunizma, imena i djela Josipa Broza Tita kao pozitivne ličnosti”, smatra Peternel ocijenivši to neprihvatljivim, ideološkom provokacijom i sramoćenjem Grada Zagreba.

Kao je naveo Peternel, u brošuri koju je izdala Turistička zajednica Grada Zagreba, ljude se poziva da šetnjom ulicama grada otkriju fascinantnu i hrabru prošlost jugoslavenskog revolucionarnog pokreta i život revolucionara koji je rekao „ne” Hitleru i Staljinu” uz opasku na kraju „Happy to see YU”.

„Nova vlast koja se predstavlja kao komunalna, koja bi reciklirala vidimo što recikliraju, ne rješava komunalne probleme a reciklira povijest i komunističke simbole”, kazao je Peternel na konferenciji za novinare ispred ureda Turističke zajednice Grada Zagreba na Kaptolu.

Peternel je kritizirao i cjelokupnu ovogodišnju organizaciju Adventa u Zagrebu kazavši da je  „bez srca i duše” i „parodija Adventa”.

Zašto se na Zrinjevcu mogu slušati koncerti, a ne može popiti kuhano vino, zašto se djeca ne mogu klizati na Tomislavovom trgu, zašto se ugostiteljima i taksistima oduzima zarada, upitao je. (Hina)